Tapahtumakalenteri

Tähän kerätään tapahtumia Tikkalan kylällä. Mikäli haluat jonkun tapahtuman tälle sivulle, lähetä tiedot osoitteeseen paivi.sippo@gmail.com

Tulevat tapahtumat:

Tikkalan kyläseura auttaa pukkia etsiviä perheitä sekä nuorta joulupukin pukkiapulaista löytämään aattoiltana toisensa. Vallitsevasta tautitilanteesta johtuen vierailut järjestetään vain pihakäynteinä. Tervetuloa tilaamaan pukki pyörähtämään teidänkin pihamaallanne!

 

Joulumarkkinat 27.11.21 klo 12-17! Kylillä perinteisesti järjestetyt joulumarkkinat toteutetaan tänä vuonna yhteistyössä Ohelanaukeen tilan kanssa. Tervetuloa tunnelmoimaan Heinäsuojan joulutapahtumaan! 

Tikkalan kyläseuran sääntömääräinen SYYSKOKOUS la 30.10. klo 12.00

Tikkalan päiväkotikoululla (Saukkolantie 16)

Syyskokous 2021

Tikkalan kyläturvallisuussuunitelman päivittäminen – avoin kyläkokous la 30.10. klo 14.00-16.00

Tikkalan päiväkotikoululla (Saukkolantie 16)

Kyläturvallisuuspäivä

On aika miettiä Tikkalan turvallisuusasioita ja päivittää kylän turvallisuussuunnitelma.
Tervetuloa olit sitten vakituinen asukas tai mökkiläinen! Mietitään yhdessä kahvikupin äärellä, mikä on tilanne ja mitä meidän pitäisi tehdä. Ennakointi ja estäminen on aina parempi vaihtoehto kuin kriisin seurausten kanssa pärjääminen.

Ohjelma:
– Alustus: Mitä ja miksi kyläturvallisuussuunnitelma.
– Vanhan kyläturvallisuussuunnitelman esittely. Keskustelua ja päätöksiä tarpeellisista muutoksista.
– Uusia mahdollisuuksia Auttavat kylät -hankkeesta: tukea ja valmennusta auttajille, mm.     naapuraputoimintaan, ensiapuun ja ensisammutukseen.

Järjestäjät
Tikkalan kyläseura ry
Auttavat kylät -hanke/Keski-Suomen Sydänpiri ja JAMK
Auttavat kylät -hanke on Keski-Suomen ELY-keskuksen rahoittama hanke, jonka rahoitus tulee EU:n maaseuturahastosta

Menneet tapahtumat:

Kyläseuran sääntömääräinen kevätkokous on siirretty viikolla eteenpäin ja järjestetään 2.5.2021 klo 17.00 Harjulan kylätalolla.

Kevätkokous

Tikkalan kyläseuran uudenvuoden vastaanotto on peruttu koronavirustilanteen johdosta.  Kyläseura toivottaa kaikille onnea uudelle vuodelle 2021! Toivottavasti pääsemme pian taas kokoontumaan yhteen.

Kuvan mahdollinen sisältö: tekstissä sanotaan ITSENÄISYYS- PÄIVÄN HAASTE LUODAAN YHDESSĂ VALOA JA ILOA! TIKKALAN KYLASEURA HAASTAA KAIKKI VALAISEMAAN KORISTELEMAAN ITSENÄISYYSPÄIVAN ILLAKSI OMAN PIHANSA/ PORTIN PIELENSA OHIKULKIJOIDEN ILOKSI *

Tikkalan kyläseuran perinteiset jouluarpajaiset sekä osallistuminen alueen joulumyyjäisiin on joulukuulta 2020 peruttu vallitsevan koronatilanteen vuoksi.

Kuvan mahdollinen sisältö: teksti

Laavujen kierros 20.09.2020

Tikkalan uusi laavupaikka kaukalon kupeessa suoaukean vieressä esitellään niin ikään valtakunnallisella laavujen kierroksella, jolloin paikkakuntalaisilla on mahdollisuus tutustua omaan alueensa laavuihin. Tulet kuumana Tikkalassa klo 12-16. Tule ja tutustu!

Kuvan mahdollinen sisältö: tuli, ruoka ja ulkoilma

Lastenteatteriesitys Viiru ja Pesonen seurantalo Harjulassa elokuussa 2020.

Harjulan_hyvinvointiaamupäivä

Laskiaisrieha_juliste

Menneet tapahtumat:

Tikkalan joulumarkkinat sunnuntaina 2.12. Klo 12.00-15.00 seurantalo Harjulassa, Petäjävedentie 1641, 41860 Tikkala.

Joulutuvan puolella myynnissä herkullisen höyryävää riisipuuroa ja joulutorttua, kyytipoikana kahvia ja glögiä. Salin puolen joulupöydistä teet jo joulun löytöjä!

Pöytävuokra 5€. Pöytävaraukset 23.11 mennessä (helina.lahdesluoma a gmail.com) tai Mehtosen kyläkaupalle.

Samaan aikaan kylän keskustassa myös Vanhan ajan joulu – tapahtuma(Laukkalan tilalla, osoitteessa Petäjävedentie xx), jossa pääset katsomaan ja aistimaan aitoa vanhan ajan joulutunnelmaa.

Terveisin. Tikkalan kyläseura

Tikkalan kyläseuran sääntömääräinen syyskokous su 28.10 klo 14.00 Harjulassa. Kokous on avoin kaikille kylän asukkaille. Tule mukaan suunnittelemaan kylän yhteisiä harrastuksia ja tapahtumia sekä toivottamaan uudet asukkaat tervetulleiksi kylälle. Kahvitarjoilu.

Terveisin: Tikkalan kyläseura ry

Tervetuloa Tikkalan kylän frisbeegolfradan avajaisiin lauantaina 8.9.2018 klo 16–> kaukalolle.
Ota mukaan omat kiekot!

Tutustutaan lajiin ja heittotekniikoihin yhdessä kyläläisten kanssa. Kaukalolla jonkin verran harrastaneet opastavat ensikertalaisia ja halukkaat voivat lähteä kiertämään rataa pienissä ryhmissä. Rata kiertää pururadan kautta laavulle ja sieltä metsän kautta pururataa pitkin takaisin kaukalolle. Reitti on helppokulkuinen.

Myynnissä hodareita ja mehua. Varaa mukaan pikku rahaa 2€.

Säävaraus.

Tapahtuman järjestää Tikkalan kyläseura.

Su 20.5.2018 klo 12-16 Yläkaupungin yön jatkot Tikkalan kylän Laukkalassa os.Petäjävedentie 1798, Tikkala

13.00 Tilaisuuden avaus ja paikan esittelyä, isäntä Tapani Laukkala

13.30 Huoneet puhuvat- lyhytfilmin ensiesitys. Näyttelijöinä lähiseutujentähdet (paikalla).

14.30 Kulissi goes a cappella- kuoron esitys

15.00 ITE-taiteilija Juhani Kuuselan työnäytös. Pöllötuotteita myös myytävänä.

12.00-16.00 POKOn nuorten kahvio avoinna. Kesätyötä saaneet nuoret paikalla.

Lisäksi: Paikallisten taiteilijoiden ja tuottajien tuote-esittelyjä, mm. savi-ikoneja, lammastutteita, luonnonkosmetiikkaa. Mahdollisuus tehdä ostoksia. Varaudu käteismaksuun! Talon kotimuseo auki. Metsätorpanmaa-yhdistyksen Metsäkylien väkeä- näyttely nähtävänä. Kuvissa lähikylien elämää ja metsätyön historiaa viimevuosisadan ajalta.

Go Korpilahti Go-hanke paikalla jututtamassa yleisöä. Myös Korpilahti-lehti.

Ti 22.5.2018 klo 18 Uimarannan kunnostustalkoot

Ota mukaasi harava, talikko, lapio tms. työväline. Siistitään ja putsataan yhteinen uimaranta kesäkuntoon. On sitten mukavaa ja turvallista polskia! Uimarannalle löydät, kun lähdet kulkemaan kaupalta Pöykyntietä. Jonkin matkan päässä vasemmalla on pieni lampi. Käänny sen jälkeen vasemmalle ja kulje Muuratjärven rantaan. Tarvittaessa kysy kaupalta tarkemmat ohjeet.

La 26.5.2018 klo 10.30 Tikkala10

Tule juoksemaan, hölkkäämään tai kävelemään 10 km:n lenkki keväisissä maalaismaisemissa. Tapahtuman keskus on Tikkalan koulu, os. Saukkolahdentie 16.

Noin 10 km:n reitti on haastavahko ja mäkinen. Huoltopisteet ovat reitin puolivälissä ja maalissa. Tapahtumassa on sarjat miehille ja naisille. Molemmilla matka on 10 km ja yhteislähtö klo 12.00. Ei erillisiä ikäsarjoja. Palvelut: kisatoimisto, pukuhuoneet ja suihkut ja tavarasäilytys.

ILMOITTAUTUMINEN JA OSALLISTUMISMAKSUT
Ilmoittaudu sähköpostitse: tikkalailmo@gmail.com. Jos ilmoittaudut 20.5. mennessä osallistumismaksu on 20 e. (Tikkalan kyläseuran jäsenmaksun maksaneille 15 e. Osallistumismaksu sisältää osallistumisen, eväspaketin ja alkulämmittelyn.

Maksa osallistumismaksu ilmoittautumisen yhteydessä Tikkalan kyläseura ry:n tilille FI08 5166 0240 0300 89.

Juoksunumeroiden jako ja jälki-ilmoittautuminen paikan päälle kisatoimistossa 26.5. klo 10.30-11.30. Osallistumismaksu jälki-ilmoittautuneille on 25 euroa. (Tikkalan kyläseuran jäsenmaksun maksaneille 20 e) Huom! Jälki-ilmoittautumisessa käy vain käteismaksu!

Kolme nopeinta miestä ja naista palkitaan. Kaikki osallistujat saavat mitalin

Ti 8.5.2018 klo 17 Tienvarsien siivoustalkoot

Siistitään koko kylän yhteiset alueet ja etenkin teiden varret. Kuljeskele omilta kulmiltasi koulun suuntaan. Nouki roskat ja kerää ryönät teiden varsilta. Voit viedä täytetyt roskapussit koululle jätelavalle. Koululla on myös kahvio. Roskapusseja ja suojahanskoja voit kysellä etukäteen kaupalta.

La 21.10.2017 klo 20 Pohjoisten kylien pileet Harjulassa

Yllätysbändi, karaoke ja iloista yhdessäoloa. Vapaa pääsy. Tervetuloa kaikki pohjoisten kylien asukkaan. K18. Vapaa pääsy. Iltapalabuffa 5 e.

Su 19.11.2017 klo 14 Kakkukahvit ja Tikkalan kyläseura ry:n avoin syyskokous

Tervetuloa Tikkalan kyläseura ry:n yleiskokoukseen. Kyläseura tarjoaa kakkukahvit ja toivottaa tervetulleeksi etenkin uudet asukkaat. Asialistalla ovat sääntömääräiset asiat. Tule kuulolle ja juttelemaan yhteistä kyläämme koskevista asioista.

La 6.5.2017 alkaen klo 10 Harjulan siivoustalkoot

Putsataan porukalla Harjula. Imuroidaan, moppaillaan, pestään ikkunat ja tehdään pieniä rakennustöitä. Arkisia askareita iloisessa seurassa. Tarjolla on hyvää aamupalaa!

Ti 9.5.2017 klo 18 Sotkutonta päivää! -kampanja Tikkalassa

Siistitään koko kylän yhteiset alueet ja etenkin teiden varret. Kuljeskele omilta kuljiltasi koulun suuntaan. Nouki roskat ja kerää ryönät teiden varsilta. Voit viedä roskapussit koululle. Siellä on myös kampanjakahvio.

Ti 16.5.2017 klo 18 Uimarannan siivous

Uimarannan vuoro! Ota mukaasi harava, talikko, lapio tms. työväline. Siistitään ja putsataan yhteinen uimaranta kesäkuntoon. On sitten mukavaa ja turvallista polskia!
Uimarannalle löydät, kun lähdet kulkemaan kaupalta Pöykyntietä. Jonkin matkan päässä vasemmalla on pieni lampi. Käänny sen jälkeen vasemmalle ja kulje Muuratjärven rantaan. Tarvittaessa kysy kaupalta tarkemmat ohjeet.

La 10.6.2017 Avointen kylien päivä: Tikkala10-juoksutapahtuma

Su 19.2.2017 Talvirieha

Tänä vuonna Tikkalassa vietetään laskiaista mitä todennäköisimmin jo viikkoa etukäteen eli sunnuntaina 19. helmikuuta. Luvassa on monenlaista kivaa ja yllättävääkin talvipuuhaa. Tarkennamme tietoja tuota pikaa. Oheinen kuva on laskiaisriehasta vuodelta 2010 ja sen on ottanut Martta Ekosaari.

Su 5.2.2017 klo 14 Maailman turuilla

Poko käynnistää Tikkalan koululla uuden ”Maailman turuilla” -tarinasarjan. Ensimmäinen tilaisuus on sunnuntaina 5.2. klo 14. Teemana on Vapaaehtoistyö Afrikassa. Näemme kaksi dokumenttielokuvaa, joiden tekijät ovat meidän kyliltä.

  • Vapaaehtoiset rakensivat sairaalan Afrikkaan (Pekka Pihl)
  • Vain ihmisyyden nimissä – elämää ebolan jälkeen (Samuli Raappana / SPR)

Elokuvien jälkeen on keskustelua tekijöiden kanssa vapaaehtoistyön mahdollisuuksista. Keskustelua luotsaa Paula Määttä. Tilaisuuteen on vapaa pääsy. Ennen elokuvia kahvila on auki klo 13 – 14.

30.1. klo 9-16 Turvallisuuspäivä

Tikkalan koululla pidetään Turvallisuuspäivä lauantaina 30.1.16 klo 9-16. Ilmoittaudu mukaan pe 22.1. mennessä

7.2. Laskiaisrieha laavulla (klo 11) ja Harjulassa (klo 13 alkaen)

Tule juhlimaan laskiaista pulkkamäkeen laavulle ja/tai herkuttelemaan Harjulassa.

Laskiaisrieha alkaa Tikkalan laavulla pururadan kupeessa su 7.2. klo 11.00. Laavulla tarjolla on lämmintä mehua. Ota oma pulkka tai liukuri mukaan.

Harjulassa on myynnissä laskiaisruokailuna hernekeittoa, makkaraa, sämpylöitä, laskiaispullia, kahvia ja mehua klo 13 alkaen.

Mäenlaskun pakkasraja on -25 astetta, ruokailu Harjulassa järjestetään joka tapauksessa.

La 23.4.2016 klo 13 Match show

Tapahtumapaikka on Tikkalan koulun piha, os. Saukkolahdentie 2. Ilmoittautumiset klo 12. Tapahtumassa on omat luokat isoille koirille, pienille koirille sekä pennuille. Lisäksi on Lapsi & koira -luokka. Tuomaristossa mm. tv:stä tuttu Maajussi-Laura.

Ilmoittautumismaksu on 5 euroa, Lapsi & koira -luokassa 2 euroa. Tapahtumassa palvelee Tikkalan kyläseuran kanttiini. Myynnissä on tiettävästi makkaraa, pikkuhyvää, mehua ja kahvia.

Tapahtuman järjestää Tikkalan kyläseura ja sitä tukee mm. Hankkija.

Ti 26.4.2016 klo 18.30 Tikkalan kyläseura ry:n yleinen kevätkokous

Tervetuloa kaikki kyläläiset. Sääntömääräiset asiat ja kahvitarjoilu.

Ti 3.5.2016 Sotkutonta päivää

Putsataan porukalla kylän raitit. Kaupalla on talkookahvit. Täydet jätesäkit voit jättää koulun jätekatoksen nurkalle.

Ke 4.5.2016 klo 18 Naisten saunailta Hangasjärvellä

Nyyttärit! Järjestää Vanhempaintoimikunta

La 21.5.2016 klo 10.30 Tikkala 10 -juoksutapahtuma

Tikkala 10 järjestetään la 21.5.2016 klo 10.30 alkaen Jyväskylän Tikkalan kylässä. Juoksun yhteislähtö on klo 12.00. Tervetuloa kaikki kynnelle kykenevät juoksemaan tai kävelemään luonnonkauniissa idyllisessä maalaismiljöössä! Tapahtuman keskus on Tikkalan koulu, os. Saukkolahdentie 16.

Noin 10 km:n reitti on keskivaikea ja sisältää muutaman nousun. Huoltopisteet ovat reitin puolivälissä ja maalissa.

Tapahtumassa on sarjat miehille ja naisille. Molemmilla matka on 10 km ja yhteislähtö klo 12.00. Ei erillisiä ikäsarjoja. Palvelut: kisatoimisto, pukuhuoneet ja suihkut, tavarasäilytys, makkaranmyyntiä sekä kanttiini kannustusjoukoille.

ILMOITTAUTUMINEN JA OSALLISTUMISMAKSUT
Ennakkoilmoittautumiset sähköpostitse: tikkalailmo@gmail.com. Osallistumismaksu 15.5. mennessä ilmoittautuneille on 15 e. (Tikkalan kyläseuran jäsenmaksun maksaneille 10 e.)

Osallistumismaksu sisältää osallistumisen, eväspaketin ja alkulämmittelyn. Osallistumismaksu on maksettava ilmoittautumisen yhteydessä Tikkalan kyläseura ry:n tilille FI08 5166 0240 0300 89.

Juoksunumeroiden jako ja jälki-ilmoittautuminen paikan päälle kisatoimistossa 21.5. klo 10.30-11.30. Osallistumismaksu jälki-ilmoittautuneille on 20 ä. (Tikkalan kyläseuran jäsenmaksun maksaneille 15 e) Huom! Jälki-ilmoittautumisessa käy vain käteismaksu!

Kolme nopeinta miestä ja naista palkitaan. Kaikki osallistujat saavat mitalin.

La 11.6.2016 klo 10-14 Tonttimarkkinat

Tule ja tutustu Tikkalan kylän tontti- ja kiinteistötarjontaan. Tule ja esittele omaa kohdettasi! Tapahtumatori on Tikkalan koulun pihassa.

To 1.12.2015 klo 17.30 Pop up -ilta Tikkalan koululla

Su 11.12.2015 klo 11-14 Joulumyyjäiset Tikkalan koululla

Tervetuloa myymään ja ostamaan mm. jouluisia herkkuja, käsitöitä ja lahjatavaroita. Vanhempaintoimikunnan kahviossa voit herkutella joulupuurolla ja leivonnaisilla. Myyjäisten ohjelmassa on luvassa myös mm. poniajelua tai -ratsastusta, mahdollisuus influenssa rokotuksen ottamiseen ja Joulupukin vierailu. Myyntipöydän voi varata esim. Mehtosen kaupalta.

La 31.12. Uudenvuoden vastaanotto

%d bloggaajaa tykkää tästä: