Tikkalan kyläseura ry

Tikkalan kyläseura järjestää monenlaista toimintaa. Kyläseura toimii kylän parhaaksi yhteistyössä muiden alueen kylien kanssa. Kyläseura järjestää tapahtumia ympäri vuoden, toivottaa uudet asukkaat ja vauvat tervetulleeksi kylälle sekä ottaa tarvittaessa kantaa kylää koskeviin asioihin.

Hallituksessa toimikaudella 2021 ovat:

pj_2020

Puheenjohtaja Helinä Lähdesluoma

Kyläseuran puheenjohtaja ja yleisaktiivi. Paikalla ainakin joka toisissa talkoissa ja kaikkialla, missä on tarjolla hyvää ruokaa ja juomaa. Asuttaa keltaista puutaloa aivan Tikkalan ytimessä. Perheessä pariskunnan lisäksi kaksi pienempää asukasta ja kaksi koiraa. Moikkailee kylillä iloisesti kaikille, myös satunnaisille ohikulkijoille!

mirva

Sihteeri Mirva Seppälä

Toimin kyläseuran hallituksen jäsenenä ja sihteerinä nyt ensimmäistä vuotta. Asun perheineni Pöykyntiellä, minne rakensimme talon 2016. Perheeseemme kuuluu 2 koululaista ja 1 päiväkoti-ikäinen lapsi. Minun kiinnostuksen kohteina kyläseuran hommissa ovat erityisesti yhteisöllisyyden ylläpito, lähiliikuntapaikkojen ja -lajien aktiivinen hyödyntäminen sekä Harjulan tulevaisuus. Itse harrastan kylän akkojen kanssa jumppaa ja lenkkeilyä, lasten kanssa touhuamista ja lähiliikuntaa. Lisäksi marjastusta, nikkarointia ja vanhojen tavaroiden tuunausta.
hellevi
Rahastonhoitaja Hellevi Paappanen
Olen asunut melkein koko ikäni Tikkalassa. Näissä seuratoiminnoissa olen ollut mukana 40 vuotta. Toimin Tikkalan kyläseuran rahaston hoitajana ja vastaan Harjulan vuokrauksesta.
Poikkean Harjulassa tullen mennen katsomassa onko kaikki ok. Tapahtumissa ja talkoissa olen ollut mukana melkein aina.
paivi
Tiedotus- ja viestintävastaava Päivi Sippo
Olen kyläseuran hallituksessa ensimmäistä vuotta. Muutimme Tikkalaan viime vuonna, mutta kesiä ja jouluja Tikkalan Pöykyssä on tullut vietettyä yli 20 vuoden ajan.
Perheeseeni kuuluu puoliso ja kaksi pientä koululaista. Vastaan kyläseurassa tapahtumien tiedottamisesta ja viestinnästä.
maarit
Maarit Nissinen
Tikkalan kylällä on asuttu 34 vuotta ja ennättänyt nähdä monet uudet asukkaat.Eläkeikä häämöttää ja lapset ovet lentäneet pesästä. Lenkkeilyä yksin ja yhdessä puolison kanssa, kaksi koiraa pitävät myös liikkuvana.

Hieno asia asua tällaisella kylällä kuin Tikkala!
Kuvan mahdollinen sisältö: 1 henkilöRiikka Laulainen
Tänä syksynä tulee täyteen 10-vuotta Tikkalassa, muutimme tuolloin esikoisen ollessa vauva keltaiseen puutaloon Tikkalan keskustassa. Nykyään asumme Tikkalan vanhalla koululla elämäntapa-remontoijina ja vanhaan perinnerakentamiseen hurahtaneina. Niinikään opinnot jatkuvat tällähetkellä restauroinnin parissa, joten hihasta saa nykäistä, koski asia sitten vanhoja taloja tai niiden puutarhoja. 🙂
Perheeseen kuuluu kolme tytärtä ja mies, sekä liuta pupusia.
Kyläseuran toiminnassa olen ollut mukana joitakin vuosia, täällä hetkellä varajäsenenä. Mukana talkoilemassa aina kun ennättää.
Kuvan mahdollinen sisältö: 1 henkilö, lähikuvaReena Abbey
Tulimme Tikkalaan 17 v sitten, juuri Aura-tyttäremme synnyttyä. Niinpä vanhasta terveystalosta tuli Aurala. Muutimme Paulin kanssa ummikkoina suurkaupungista maalle, ja se on ollut paras ratkaisumme koskaan. Kotona
7 lapsesta nyt asuu 5, tosin kaksi keskimmäistä majailevat osan ajasta kaupungissa. Kaksi vanhinta ovat jo omillaan. Meilä on myös kaksi kissaa ja koira.
Kyläseuran toimissa olen ollut reilun 10 vuotta, ennemmän ja vähemmän aktiivisena, ja toiminut linkkinä Pohjoisen Korpilahden yhteistyöyhdistykseen.
Parasta Tikkalassa on ihan kaikki; maisemat, luonto ja sen antimet, oma talo ja rauha, ihmiset, yhteiset riennot ja tietysti koulu ja kauppa.
Jukka Mehtonen
Kari Majala
Piia Hägg

Kylätoimikunnan ja maamiesseuran historiaa

harjula_mvTikkalan kylätoimikunta perustettiin 1981 varmistamaan hiljenevän kylän koulun säilyminen. 25 toimintavuoden jälkeen vuodenvaihteessa 2006-2007 kylätoimikunta lakkautettiin ja toiminta yhdistyi maamiesseuran kanssa jatkuakseen Tikkalan kyläseura ry -nimellä. Jo vuosia ennen yhdistymistä seurojen yhteistyö oli hyvin tiivistä. Yhdistymistä edelsi Maamiesseuran sääntömuutos, joka mahdollisti toiminnan koko kylän eikä pelkästään kylän viljelijäväestön hyväksi. Sääntömuutos toteutettiin yhdistämällä kylätoimikunnan säännöistä joitakin tarvittavia pykäliä maamiesseuran sääntöihin. Samassa yhteydessä tehtiin nimenmuutos Korpilahden Tikkalan Kyläseura ry:ksi.

Maamiesseuralla on huomattavasti pidemmät perinteet. Se on perustettu vuonna 1912. Nimenä oli vuoteen 1937 Korpilahden Muuratjärven Maatalousseura, vuoteen 1985 Korpilahden Muuratjärven Maamiesseura ry ja vuoteen 2006 Korpilahden Tikkalan Maamisseura ry. 1946 nuorisotoimikunta esitti oman seurantalon tarvetta ja 1947 ostettiin maamisseuralle urheilukenttä. ns.Koiranloukulta. Sama kenttä palvelee edelleen entistä ehompana. 1952 aloitettiin seurantalo Harjulan rakentaminen. Talon ensimmäinen vaihe valmistui 1956.

Toiminta 1960-luvun puoliväliin saakka oli voimakasta maatalouden parissa työskentelyä. Maamiesseuraa tarvittiin uusien toimintatapojen ja teknisen kehittymisen tuomien oppien jakajana jäsenistölle. Kun neuvoja saapui kurssitilaisuuteen hän oli kuin dynamo, joka levitti sähköä kuulijoihin.(vuosikertomus 1927)

1960-luvulla alkoivat peltojen paketoinnit ja maatalouden koneellistuminen. Maamiesseuran toiminta jatkui kuitenkin vielä vakaana. Kursseja pidettiin ja tietysti sääntömääräiset kokoukset. Oma talo piti huolen siitä, ettei toiminnan liekki päässyt sammumaan. 1980 tehtiin suunnitelmia Harjulan korjauksesta ja ehostamisesta. 1982 alkanut Harjulan remontointi tehtiin yhteistyössä maamiesseuran ja kylätoimikunnan kesken. 1996-1998 tehtiin 80 neliön ravintolasiipi.

%d bloggaajaa tykkää tästä: